02 januar 2016

Entrecôte med søtpotetpuré, aspargesbønner og soppsaus ♥♫♪


Nydelig symfoni av smaker, som passer helt perfekt på en lørdagskveld i den kaldeste årstiden.

Søtpotet er, som navnet sier ganske søt på smak, passer godt til en godt krydret biff med en smaskens soppsaus !
Spis & Nyt ♫♪


I glasset : Roodeberg 2013, Cabernet Sauvignon fra Sør Afrika

Du trenger:
  • Entrecôte, ca. 300 g per person
  • Rapsolje
  • Meierismør
  • Aspargesbønner
  • Salt
  • Pepper
  • Soppsaus *
  • Søtpotetpuré *


Søtpotetpuré:
Oppskrift til 4 porsjoner
  • 800 g skrelte søtpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpoteter i biter, kokes til de er møre i lettsaltet vann.
  2. Hell av vannet -og ta dem i en foodprosessor, tilsett fløte og smør.
  3. Kjør til det blir en fin puré.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell den tilbake i en kjele og hold den varm på svak varme eller varm den opp igjen før servering.
Soppsaus:
Oppskrift til 4 porsjoner
  • 200 g sopp
  • 3 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 beger kjøttfond
  • 1 ts grov sennep
  • Sukkerkulør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
  2. Legg den stekte soppen over i en kjele.
  3. Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond 
  4. La det koke til kraften har redusert seg til halve mengden.
  5. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Sausen kan lages i god tid og varmes opp igjen før servering.
Biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
  3. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. La den hvile 5-10 minutter.
Perfekt stekt biff til mange personer:
La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen !!
Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne.
( Nå kan de oppbevares kjølig frem til en times tid før servering, hvis de ikke skal serveres med en gang. Ta dem ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
Forvarm ovnen til 125 grader.

Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter.

Apargesbønner:
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt. Dette må gjøres rett før servering.

Dagens vin:
Roodeberg 2013
Intens rød farge, kompleks aroma av pepper, kanel og bjørnebær.
Strukturert vin med velbalansert eikepreg.

  • Land: Sør Afrika, Western Cape
  • Råstoff: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
  • Innhold: Alkohol 14,00%
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: KWV
  • Alkoholprosent: 14%
  • Syre: 5,9 gram per liter
  • Sukker: 3,7 gram per liter
Lager søtpotetpuré ! Liten porsjon, lager til 2 personer.

Koker soppsaus !

Ingredienser -en hvitløk er 'linselus' !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF