31 desember 2015

Hvit sjokolademousse med bringebærculie


Nydelig, fløyelsmyk dessert med hvit sjokolade 💛

Toppet med fløyelsmyk syrlig, men samtidig søt bringebærcouli !
Denne desserten kan du lage dagen før -eller 2 timer før den skal serveres !


Til 6 porsjoner trenger du:

HVIT SJOKOLADEMOUSSE
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 stk egg
 BRINGEBÆRCULIE
  • 150 g frosne bringebær
  • 75 g melis
  • 1 ss sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Visp fløten til krem.
  2. Smelt sjokoladen på svak varme i vannbad slik at den bare så vidt smelter.
  3. Visp eggene og tilsett sjokoladen under kraftig omrøring.
  4. Bland dette i kremen, litt av gangen.
  5. Hell moussen i porsjonsglass. Det lønner seg og bruke en mugge, så slipper du og søle.
  6. La glassene stå i kjøleskapet minst to timer før servering.
  7. Ha tinte/halvtine bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den i en finmasket sil.
  8. Legg ett tynt lag bringebærculie på sjokolademoussen rett før servering.
  9. Pynt med sitronmelisse.

Smelter sjokolade 
Vispet krem, egg og smeltet sjokolade
Hvit sjokolademousse
Bringebær, melis og sitronsaft
Siler bringebærculie Bringebærfrø er ikke gode å tygge på !!
Ferdig silt bringebærculie
Ingredienser
Hvit sjokolademousse med bringebærculie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF