05 november 2015

Syltet rødløk ♫♫


Syltet rødløk passer til det meste 
-hvit fisk, svinekjøtt, biff, på burger, til pølser, taco, på smørbrød !!

Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Hvis du har kjøpt ferdig syltet rødløk fra f.eks. Eldorado og ikke synes det var noe godt, er jeg helt enig med deg ! Den er ikke god, så lag den selv !!

Hvis du ønsker en sukkerfri utgave søter du den med finesse bakesukker. 
Noen bruker sukrin, men den synes jeg gir en metallisk smak.

Hvis du er påpasselig med å bruke rent bestikk i glasset hver gang du bruker den, holder du den fri for bakterier og den får en holdbarhetstid på ca. fire uker !


Du trenger:
  • 2 stk rødløk
  • 1/2 dl klar 7% eddik
  • 1 dl sukker eller 1/2 dl finesse bakesukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 ts revet/hakket fersk ingefær
  • 1 stk sitron, skallet 
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann, eddik, sukker, revet sitronskall, ingefær, salt og pepper.
  2. Kutt rødløk i skiver, bruk gjerne en mandolin.
  3. Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. 
  4. Legg rødløken i et glass og hell laken over. La den stå en til to timer, gjerne natten over.
  5. Oppbevar rødløken i kjøleskapet. 
Syltet rødløk




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF