08 november 2015

Stekte julepølser og medisterkaker ✿ Servert med ovnsbakte mandelpoteter og rosenkål stekt i bacon ✿

OBS: Innlegget inneholder produktplassering

Løiten AS er en videreføring av Løiten Brænderi AS, som ble etablert i 1855 !
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi også en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og geléer under varemerket Løiten. Denne virksomheten føres i dag videre av dette selskap, Løiten AS.


I år lanserer de julepølse og medisterkaker:

Medisterkakene er håndlagde med en "hemmelig" kryddermiks som minner om jul.

Det samme med Julepølsene. 
Det som skiller denne pølsa fra andre medisterpølser er den er tilsatt fløte, fløten gir en fyldigere smak enn mange av de andre "konkurrentene".


Juleproduktene blir produsert hos Grilstad i Brumunddal, men med basis i Løitens filosofi hvor smak, kvalitet og konsistens skal gi en saftig opplevelse for smaksløkene.
Løiten har (i 2015) en avtale med COOP om salg og distribusjon av både Halv Sylte, Skivet Sylte, Medisterkaker og Julepølsa, disse selges over hele landet via Coop sine MEGA butikker.

Andre produkter fra Løiten AS kan kjøpes via firmaets nettside, som du finner 👉 her
samt i noen utvalgte butikker.


Julepølse og medisterkake
Jeg synes julepølsene og medisterkakene var veldig gode på smak og konsistens.
Saftige og godt krydret, en av de beste medisterkakene jeg har spist -på grunn av krydderet.

"Ælt" blir godt med fløte, men det skal nok litt mer til også, 'dæssa hadde dom flaks me' ! Det gikk helt greit og steke pølsene, uten att de sprakk.
Pølseskinnet var ganske tynt og kunne fint spises -og pølseskinnet var lett å ta av også, for dem som ønsker det.


Tilberedning:
  1. Lag noen snitt i julepølsa så den ikke sprekker så lett.
  2. Stek julepølse og medisterkaker i en stekepanne med godt smør på middels varme, vend på dem under steketiden. 
Pølsene kan også stekes i stekeovn, i en smurt ovnspanne eller ildfast form i 20 minutter på 200 grader.

Ovnsbakte mandelpoteter
  1. Legg potetene med skallet på, i en ildfast form, vend de i olivenolje, havsalt og pepper.
  2. Stekes i stekeovn på 200-225 grader i ca. 30 minutter.
  3. Hvis du steker dem sammen med pølser og medisterkaker, kan du ta ut den ildfaste formen med pølser og medisterkaker når de er ferdig stekt, dekk dem til med folie så de holder seg varme.
  4. Sett opp temperaturen på ovnen og stek potetene videre til de er møre.
  5. - eller sett inn potetene 15 minutter før du setter pølsene inn i ovnen.
  6. Dryss gjerne over litt ekstra salt ved servering, jeg brukte Maldon salt.
Rosenkål med bacon
Til 4 porsjoner:
  • 400 g rosenkål
  • 200 g bacon
  • Baconfett og godt smør, eventuelt ribbefett
  • 1 neve hakkede valnøtter
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær/klipp bacon i biter og sprøstek dem i en stekepanne.
  2. Rens rosenkålen og del de i to.
  3. Tilsett rosenkålen i pannen med bacon.
  4. Blir det litt lite fett, som det som regel blir, tilsetter du litt ekstra meierismør eller ribbefett.
  5. Stek på svak varme til de er blitt møre.
  6. Krydre med litt salt og pepper. 
  7. Bland inn valnøtter like før servering.
Serveres med lefse, meierismør, grov sennep og akevittgele


Juleprodukter fra Løiten AS

2 kommentarer:

  1. Hei!Vi kjøper julepølse fra Løiten,men det var jo bare en stor skuffelse,det smakte jo faktisk mindre fra den enn fra Gilde sin,må nok ta det oppskriften opp til ny vurdering.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Jeg syntes de var gode, men innlegget er fra 2015. Årets utgave har jeg ikke smakt på :)

      Slett

Print Friendly and PDF