05 november 2015

Steak sandwich med syltet rødløk og Castello blåmuggost ♫♪


Biff & muggost - ja, det er en kjent kombinasjon, men jeg hadde ikke prøvd det før i dag.
- og det smakte helt 'knæsj' kjempegodt var det !!
Toppen på 'kaka' eller sandwichen var hjemmelaget syltet rødløk, det må dere lage !!
Anbefales !!


Du trenger:
  • Biff
  • Smør
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Sopp
  • Små tomater
  • Ruccola
  • Syltet rødløk *
  • Castello Danablu skivet
  • Brød
Sånn gjør du:
  1. Begynn med den syltede rødløken, som beskrevet nedenfor, den kan gjerne lages dagen før.
  2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal tilberedes.
  3. Krydre biffen godt med pepper.
  4. Stek temperert biff raskt i en varm panne, 3-4 minutter på hver side med en blanding av olje og smør.
  5. Krydre biffen med salt.
  6. Legg osteskivene på toppen av kjøttet og la kjøttet hvile i 5-10 minutter.
  7. Mens biffen hviler steker du sopp, skjært i skiver, i godt smør.
  8. Tilsett tomater, sammen med soppen de siste minuttene og krydre med salt og pepper.
  9. Rist brødet i en brødrister eller stek den litt, på begge sider i en varm ren stekepanne.
  10. Legg på ruccola, sopp, tomater og kjøttet med osten på.
  11. Topp med noen ringer syltet rødløk.
  12. Spis & Nyt  ♫♪
Ingredienser
Syltet rødløk:
  • 2 stk rødløk
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • Ingefær
  • Sitron, skallet 
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Slik gjør du det:
  1. Kok opp vann, eddik, sukker, strimler av sitronskall og ingefær. Tilsett litt salt og pepper.
  2. Kutt rødløk i skiver.
  3. Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. 
  4. Legg gjerne rødløken i et glass og hell laken over. 
  5. Det er bare å la løken i laken stå i kjøleskapet og hent den frem når du vil bruke den.
Hjemmelaget syltet rødløk - Nam !!

Blåmuggoster er en gruppe løpefelte ost med et fettinnhold som vanligvis er på ca. 30 %.
Den mikrobiologiske floraen i blåmuggost gir osten dennes karakteristiske egenskaper. 
Floraen i blåmuggost består av melkesyrebakterier i tillegg til muggsoppen Penicillium roqueforti. Som regel benyttes det melk fra sau eller ku, og på grunn av dette kan blåmuggostene variere i smak.

Eksempel på blåmuggoster er Normanna (norsk Roquefort), Roquefort (fransk), Norzola (norsk Gorgonzola), Gorgonzola (italiensk), Danablu (dansk), Blue Cheshire (engelsk), Blå Castello (dansk) og Stilton Cheese (engelsk)

- og Castello Danablu skivet, som jeg brukte i dag, den har en anelse rundere smak enn andre blåmuggostene.

Hvis du er en av dem, som IKKE liker muggost -( noen elsker det, andre hater det, finnes ingen mellomting ) kan du bruke cheddar i stedet for.

Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF