18 november 2015

Ovnsbakt ørret med pesto, pasta og fargerike grønnsaker ✿


Fristende, fargerik ovnsrett -som smaker nydelig og friskt !
Retten er enkel og tilberede -og klar til servering på ca. 30 minutter !

ALT I EN FORM 
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 420 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • 200 g pasta
  • Tomatpesto
  • 1/2 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1 gulrot
  • 100 g grønne bønner
  • 6 små tomater
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum, frisk
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll i kaldt vann, så pastaen ikke fester seg sammen.
  2. Rens og skjær paprika i strimler og squash og rødløk i biter. Skrell gulrot og skjær den i ganske tynne skiver.
  3. Stek grønnsakene (unntatt tomatene) i en varm stekepanne med litt olje eller smør til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
  4. Legg alle grønnsakene i en ildfast form.
  5. Bland inn kokt pasta og krydre med salt og pepper.
  6. Legg tomat skåret i to på sidene av formen.
  7. Legg ørret, skåret i porsjonsbiter over grønnsakene, krydre med salt og pepper. 
  8. Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
  9. Stekes ved 200 °C i 12-15 minutter.
  10. Dryss over frisk, grovhakket basilikum ved servering.
Tips:
Du kan passe på og rydde opp i grønnsaksskuffen, bruk det du har.
Kan serveres meg godt brød hvis du ønsker det !

Klar til steking, med ett godt lag med pesto !

Grønnsaker, pasta og ørret !
Grønnsaker og pastaskruer !

Grønnsaker

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF