07 oktober 2015

Rekesmørbrød med fennikelsalat ღ


En liten vri på det tradisjonelle rekesmørbrødet og det smaker helt nydelig !

Gode reker servert på fersk loff, med fennikelsalat og crème fraîche dressing 🌿

* Bruk lavFODMAP vennlig brød, hvis du går på den dietten, samt laktosefri rømme.
Det finnes noen typer fint, glutenfritt brød som egner seg til disse smørbrødene.


Til 4 smørbrød trenger du:
  • 4 skiver loff *
  • Godt smør
  • 800 g reker med skall
  • 1 fennikel
  • 2 ss frisk dill
  • 1 sitron
  • 2 ts olivenolje
  • 1 håndfull ruccola
  • Dressing *
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Rør sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.
  3. Skjær fennikel i tynne skiver.
  4. Kok vann i en kjele og tilsett fennikel i skiver, kok i 3 minutter.
  5. La dem renne godt av og avkjøles.
  6. Bland fennikel sammen med hakket dill, sitronskall og sitronsaft av ½ sitron, samt 2 ts olivenolje.
  7. Smør godt smør på loffskiver.
  8. Legg på fennikelsalat.
  9. Topp med reker og ruccola, legg på en skje dressing og server med en sitronbåt.
Dressing:
  • 4 ss crème fraîche lett /  laktosefri rømme *
  • 4 ss majones
  • 1-2 ts sitronsaft
  • Salt 
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen crème fraîche lett og majones.
  2. Smak til med sitron, salt og pepper.

Klar til servering

Legger på fennikelsalat og reker

Lager fennnikelsalat ! Bruk gjerne saks og klipp dillen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF