12 september 2015

Blomkålsuppe med røkelaks ✿


Blomkål med røkelaks, ja det er veldig godt !
Blomkål har en mild smak og passer til nesten alt.
Den er stappfull av vitamin C og B-vitaminet folat. Til tross for den bleke, hvite fargen er dette en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier.
Så løp og kjøp blomkål !!

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 2 stk blomkål
  • 1 stk liten gul løk
  • 1/2 purre
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl kremfløte
  • Olivenolje
  • Salt
  • Hvit pepper
  • 200 g røkelaks
  • Dill
Blomkålsuppe:
  1. Kutt blomkål i biter. Hakk løk og purre.
  2. Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett grønnsaksbuljong. 
  3. La det koke til blomkålen er mør.
  4. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. 
  5. Sil suppen og hell den tilbake i kjelen.
  6. Tilsett fløte og la det koke noen minutter.
  7. Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt.
  8. Skjær røkelaks i strimler og legg den på ved servering og dryss over frisk dill.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF