17 juni 2015

Grillet marinerte kjempereker med mango & chili ✿


Nydelig forrett eller smårett, når det frister med noe hot, søtt og godt !
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

Denne retten er egentlig min bror Arild "sin skyld", han tilbringer sommeren i Finland -og jeg "arvet" det som stod igjen i kjøleskapet, blant annet en flaske Mango Curry saus, som jeg brukte i retten.

Du trenger til ca. 24 store, kjempegode munnfuller:
  • 2 stk halvstekte baguetter
  • Grillspyd
  • 1 flaske Heinz Mango Curry saus
  • Saften av ½ lime
  • 2 ss soyasaus
  • 500 g rå kjempereker/scampi med skall
  • 1 bunt koriander
  • 1 mango
  • 1/2 stk chili

Sånn gjør du:
1) Tin scampi i kjøleskapet, tar ca. 12 timer.
Skrell og rens scampi. Husk og fjerne tarmen.

2) Bland halvparten av flasken med mango curry med limesaft og soyasaus.
Legg renset scampi i marinaden.
Bland godt sammen og mariner i minimum 30 minutter.

4) Husk å la trespyd ligge i kaldt vann ca. 1/2 time før de skal legges på grillen.

5) Skjær mango i biter, hakk koriander og finhakk chili.

6) Tre scampien på spyd og grill raskt på begge sider over høy varme. Bruk gjerne grillbrett.
Ikke overstek dem, da blir de seige. De er ferdige når de har skiftet farge til rosa.
Skjær baguetter i skiver og grill dem.

7) Bland grillet scampi med 1 ss mango curry saus, mango, koriander og chili.
Server på baguettskivene og strø over litt frisk korander.
Har du ingen grill, kan du steke grillspydene i en stekepanne og riste baguettskivene i en brødrister.

Marinering av scampi 

Klare til grilling 

Grilling av scampi og baguettskiver 

Spis & Nyt

Ingredienser 

Instagram bildet av retten ble vist på God Morgen Norge på TV2 18.06.15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF