15 mai 2015

Krydret chorizo ​​nachos ♫


Nachos er meksikanske chips laget av maismel, som er fritert i olje.
Dette er skikkelig hot og god kosemat ♫

Chorizo blir som regel laget med svinekjøtt og paprika, det er paprika som gir pølsen den røde
fine fargen. Pølsesorten stammer opprinnelig fra den iberiske halvøy, det vil si fra Spania og Portugal, men den er utbredt også i Latin-Amerika, samt på Filippinene. Den er etterhvert blitt populær i store deler av verden.

Cheddar har sin opprinnelse i Somerset i England. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk. Smaken på Cheddarost er ren og mild, og den har ofte en søt nøtteaktig ettersmak -og den smelter utrolig fort under varmebehandling.

Retten serveres med hjemmelaget, hot og god tomatsalsa

Nachos til 2 porsjoner ♫
Du trenger til 4 porsjoner:
  • 200 g nachos
  • 1 ss meksikansk chili krydder
  • 150 g chorizo ​​pølse
  • 200 g cheddar
  • Koriander, frisk
  • Tomatsalsa *
  • Crème Fraîche Lett

Tilberedning:
  1. Skjær chorizo i små tynne skiver.
  2. Legg chips i bunnen på en ildfast form eller stekeplate, med bakepapir i bunn (Det glemte jeg i dag, men kan anbefales !!)
  3. Dryss over chilipulver.
  4. Legg på chorizo og cheddar.
  5. Stekes i ovn på 225 grader i 5-10 minutter.
  6. Dryss over hakket koriander.
  7. Server med crème fraîche og tomatsalsa.

Tomatsalsa:
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss flytende honning
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss limesaft
  • Salt og pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres varm eller kald.
Denne er til 2 porsjoner - Klar til steking !

Koker tomatsalsa

Ingredienser
Verrocchio Apassandro





  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av mørke bær, innslag av morell og bark.
  • Smak: Bløt og lett sødmefull start, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Lam og sau   Storfe   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Corvina 65%, Rondinella 25%, Merlot 10%
  • Metode: Etter innhøsting ble druene avstilket før pressing, deretter temperaturkontrollert gjæring ved 20-25 °C, 8 dagers maserasjon, kun tankmodnet før tapping.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 7,00 g/l Syre: 5,30 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • Klar til servering !

    Spis & Nyt !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF