27 mars 2015

Helstekt indrefilet av svin med sopp- og estragonsaus !


Indrefilet av svin er alltid en 'bankers' - mørt og godt kjøtt.
Den er billig, så det passer godt til hverdagsmiddag og så god, så den kan serveres til de mest kresne gjestene ♫♪
Her blir den servert med en nydelig saus med sopp og estragon, stekte grønnsaker og bakt potet.

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • 4 stk bakepoteter 
  • Kryddersmør eller hvitløksmør
  • Squash
  • Cherrytomater
  • Paprika, rød og orange
  • Rødløk
  • Sopp -og estragonsaus *
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
Fremgangsmåte:
  1. Begynn med de bakte potetene, ovnstemperaturen kan du skru litt opp og ned, mens du steker indrefileten.
  2. Renskjær svinefileten fri for hinner og fett. Gni den inn med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med smør. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C, det tar ca. 30 minutter. La fileten hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.
  3. Lag sausen.
  4. Skrell og skjær grønnsaker i biter, stekes i godt smør. Vent med og tilsette tomatene til rett før de andre grønnsakene nesten er ferdig stekt.
  5. Skjær opp svinefileten.
  6. Legg grønnsakene på ett fat, legg svinefilet i skiver på toppen og dryss over litt persille.
Sopp- og estragonsaus:
  • 1 rødløk
  • 4-6 østerssopp
  • 6 aromasopp
  • 3 dl fløte
  • 1/2 potte estragon eller 2 ts tørket
  • 1 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • Meierismør
  • Solsikkeolje eller rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær løken i skiver.
  2. Skjær soppen i skiver,
  3. Stek løk, østerssopp og aromasopp i litt olje og smør.
  4. Legg løk og sopp i en kjele og tilsett hakket estragon, jeg var på tre butikker i dag, men ingen hadde dessverre frisk estragon.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  6. La sausen koke til den tykner.

Bakt potet:
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Legg i en bit kryddersmør eller hvitløksmør ved servering.

Grønnsaker

Svinefilet, klar til ettersteking i ovn

Sopp- og estragonsaus



Coreto 2013
En billig og god vin fra Portugal, som passer godt til svinekjøtt.




  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av modne mørke bær, hint av urter, lakris og litt kjøtt.
  • Smak: Bløt, fruktig og lett sødmefull, preg av mørke bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Ost   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Castelão 50%, Tinta Miuda 25%, Camarate 25%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon, gjæret 10 dager ved 30 C og 5 dager ved 20 C. Ikke fatlagret, kun flaskemodnet i 1 md. før salg.
  • Innhold: Alkohol 11,50% Sukker: 5,00 g/l Syre: 7,60 g/l


  • Klar til servering

    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF