11 mars 2015

Blåskjell dampet i øl ♫♪


Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien.
Den er aller best nå på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste.
Du kan variere smakene i det uendelige, her er en god oppskrift med øl, appelsin, rødløk og fennikel.

Her er noen flere gode blåskjell oppskrifter: Moules-fritesBlåskjell med hvitløk og basilikum !! Hoi Ma Laeng Poo c",) BlåskjellsuppeBlåskjell på grillen  ♫♪


Du trenger til hovedrett for 2 eller forrett til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 405 kcal.
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk hvitløkfedd knust
  • 3 dl lyst øl, gjerne hveteøl
  • 1000 g blåskjell
  • Persille frisk, finhakket
Sånn gjør du:
1) Skrell appelsinen.
2) Skjær fennikel i skiver og appelsinen i båter.
3) Skrell og finhakk hvitløk og rødløk.
4) Ha fennikel, appelsin og løk i en kjele sammen med hvitløk og øl.
5) Kok i 8-10 minutter.
6) Ha i blåskjellene og la dem koke med til de åpner seg, 5-7 minutter.
7) Dryss over hakket persille ved servering.
8) Serveres med godt brød eller pommes frites !

Fennikel, appelsin, løk, hvitløk og øl ♫♪

Dampet blåskjell med pommes frites ♫♪

Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF