22 februar 2015

Chicken nuggets med søtpotet !


Den beste kyllingnuggetsen lager du selv, med god kyllingfillet og cornflakes !
Servert med ovnsbakt søtpotet smaker det smaksens !

Til 4 porsjoner:
  • 2-3 egg
  • Olje
  • 200 g cornflakes
  • 4 stk kyllingfilet
  • 400 g søtpotet
  • Salt
  • Pepper
  • Sweet chili saus / BBQ saus
  • Salat
Sånn gjør du:
1) Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Legg bakepapir på to stekeplater.

2)  Kutt søtpoteten i staver, legg dem i en bolle og bland godt med olje, krydre med salt og pepper. Fordel stavene på bakepapir uten ”overlapping”.
Stek på 200 °C  varmluft i 15 minutter, før den stekes videre med kyllingen.

3) Visp egg i en bolle, i en annen bolle legger du cornflakes, som du smuler opp.
Skjær kyllingfiletene i biter, ca 3 cm.
Drypp kyllingbitene først i egg, deretter i cornflakes.
Legg dem på bakepapiret.

4) Når 'potetene' har stekt i 15 minutter, setter du ned temperatur til 180 °C
Sett inn kyllingen og stek dem sammen med søtpotetene.
Stekes videre i 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og sprø -og søtpotetene møre.

Serveres med sweet chili saus og/eller BBQ-Saus og salat !

Chicken nuggets under arbeid c",)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF