27 februar 2015

Calzone med kylling, pesto & mozzarella ♫♪


Calzone er en innbakt pizza.
Retten stammer fra Italia. Ordet calzone betyr på Italiensk "bukse".
Den er oftest fylt med tomat/pizzasaus, ost, kjøtt og grønnsaker.

Oppskrift nr. 3 med Calzone på bloggen !
Calzone med kjøttdeig finner du her og her finner du en med skinke og pepperoni.

I dag ble det en spennende pizza med mye smak, tomatsaus, kylling, pesto og mozzarella 🍅

Oppskrift til 4 stk :
Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:

  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.
  4. Del deigen i fire emner.

Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt & pepper
  • En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:

  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
Pizzasaus !
Pizzafyll:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Mais
  • Rødløk
  • Mozzarella
  • Pesto *
  • Salt
  • Pepper
  • Pizzakrydder

Tilberedning:
  1. Lag pizzasausen.
  2. Lag pesto, oppskrift her -eller bruk en god ferdig kjøpt pesto. 
  3. Skjær kyllingfiletene i strimler og brun dem raskt i en stekepanne med litt smør, krydre med salt og pepper.
  4. Kjevl ut runde pizzabunner, husk og legg dem på bakepapir før du legger på fyllet !
  5. Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza og legg på mais, kylling. rødløk i tynne skiver og revet eller fersk mozzarella.
  6. På den andre halvdelen smører du utover ett lag med pesto.
  7. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  8. Klem sammen slik at deigen blir tett. 
  9. Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
  10. Krydre med litt pizzakrydder.
  11. La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
  12. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.

Klar til steking - lagde 3 i dag, så de ble "litt" store !

Til denne pizzaen passer det godt med en god, enkel italiensk vin, som er gjæret på ståltanker.
Righetti Valpolicella Classico 2013


  • Farge: Middels dyp blårød.
  • Lukt: Sval aroma preget av kirsebær, urter og litt gress.
  • Smak: Ung, preg av saftaktige røde bær, streif av paprika og urter.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i ståltanker. Ikke fat- eller flaskemodnet.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF