02 januar 2015

Torsk & pinnekjøtt !


Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne nydelige retten.
Det salte pinnekjøttet smaker helt nydelig til hvit fisk.

Jeg brukte torskeloins. Loins er selve indrefileten av torskefilet. Den er skåret ut av ryggen av torskefileten, selve indrefileten 
Spis & Nyt ♫♫

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 200 g torskefilet per person
  • 1 rødløk, i tynne ringer
  • 250 g pinnekjøtt, ferdig kokt og renset
  • 2 ss bladpersille, hakket, bruk kun bladene
  • 3 ss ekte smør
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Legg torsken i en smurt ildfast form eller på bakepapir. 
  2. Stekes på 180 °C i 10-15 minutter.
  3. Fres løk, pinnekjøtt og persille med litt olje i en stekepanne, bland inn smøret til slutt.
  4. Legg blandingen på toppen av torsken.
Poteter
Serveres med stekte poteter.
Bruk gjerne rester av kokte poteter, som stekes i litt olje og krydres godt med salt og pepper.

Rå poteter skjæres i båter, legges i en ildfast ovnspanne, hell over litt olje og krydre godt med salt og pepper. Kan også tilsette litt friske urter, hvis du har.
Bland alt godt sammen.
Stek potetene på 225 °C i ca. 20 minutter.

Serveres med grønnsaker, jeg brukte babygulrøtter og aspargesbønner og godt smeltet smør, tilsatt litt hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF