30 januar 2015

Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

Dette innlegget inneholder produktplassering.

Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar ,  den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis.

Nå er vi midt i skreisesongen.
Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte.
Jeg brukte 'indrefileten' på skreien i dag, loins. Loins er ryggstykket på fisken og den tykkeste delen.

Hva passer vel bedre sammen enn fersk vandrende torsk og kaviar med torskerogn fra Lofoten/Vesterålen ? Melbu kaviar leveres i to utgaver, orginal og mild med lavere saltinnhold.
Begge smaker veldig godt ! I sausen brukte jeg Melbu Kaviar Orginal, den har en god sterk smak av ekte fiskerogn og smakte helt nydelig i kaviarsausen.

Her er oppskriften på en herlig ovnsrett med masse gode grønnsaker og en smaskens saus !

Oppskrift til 4 porsjoner:
Ovnsbakt skrei:
  • 800 g skreifilet, gjerne loins
  • Salt
Fjern skinnet og skjær skreifilet i serveringstykker.
Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
Mens fisken koser seg med "masse" salt, forbereder du grønnsakene.

Grønnsaker:
  • 1-1/2 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 20 stk oliven
Rens og skjær paprika i strimler og squash og rødløk i biter.
Stek grønnsakene i en stekepanne med litt smør til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
Legg grønnsakene i en stor, smurt ildfast form.
Legg på oliven, de skal ikke stekes på forhånd.

Visste du at gul paprika inneholder fire ganger så mye C-vitamin som appelsiner ??
Rød paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsinen, og den grønne og oransje
følger hakk i hæl. Det er likevel den gule som er «vinneren» !!

Kaviarsaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 4 ss Melbu kaviar orginal
Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen.
La det koke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og kaviar.
(Denne sausen kan du også gjerne bruke i stedet for den "vanlige" hvite sausen de fleste bruker på fiskeboller og annen hvit fisk)

Tilberedning:
Legg skrei på toppen av grønnsakene.
Hell over kaviarsausen og stek den ved 180 grader i 15 minutter.
Serveres med ris eller poteter, jeg brukte ovnsstekte poteter 


Steker grønnsaker


Dette må være en av verdens beste kaviarsauser !


Ingredienser til sausen. Kaviar kan du få kjøpt her.
Snart ferdig, skal helle over sausen og stekes på 180 grader i 15 minutter.

Klar til steking.

Ingredienser til ovnsbakt skrei med kaviarsaus. MELBU KAVIAR finner du også på Facebook.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF