09 januar 2015

Ostesufflé med bacon-surret asparges ✿


En høy og luftig ostesufflé imponerer gjestene - og er verdt å vente på ♫♪♫♪
Sufflé kommer fra fransk og betyr å ”blåse opp” !

Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang
den tas ut av stekeovnen -og det viktigste : IKKE ÅPNE OVNSDØRA under steketiden !!

Du trenger til 6 porsjoner :
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 eggeplommer
  • 300 g revet ost, gjerne Jarlsberg
  • 2 ts maizena
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts finrevet muskat
  • 5 eggehviter
  •  ½ ts salt
  • 12-16 asparges
  • 6-12 skiver bacon
Ostesufflé:
  1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
  2. Spe med melken. Kok opp mens du rører noen minutter. 
  3. Dra kjelen fra platen og avkjøl litt. 
  4. Del eggene i plomme og hvite og rør eggeplommene i den tykke sausen. 
  5. Tilsett ost, maizena og krydder.
  6. Visp eggehvitene med saltet til stivt skum. 
  7. Vend ¼ av eggehvitene i sausen slik at den blir litt løsere.
  8. Vend deretter sausen i resten av eggehvitene med en slikkepott. 
  9. Vend forsiktig slik at luften blir i hvitene.
  10. Pensle 6 porsjonsformer med litt smør før du fordeler røren i de 6 formene.
  11. (Tilbered asparges, de skal steke samtidig med suffléen)
  12. Stek nederst i ovnen  på 180 °C, - IKKE åpne døra under steketiden, stekes i ca. 30 minutter.
Bacon-surret asparges:
  1. Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
  2. Surr en skive bacon rundt aspargesen, kan gjerne surre sammen to og to asparges, gjør det samme med resten av aspargesene.
  3. Legg aspargesen på en stekeplate med bakepapir og stek dem i stekeovn, sammen med suffléen.
Må serveres med en gang den er ferdig stekt
Klar til servering ♫♪♫♪


Klar til steking,  180 °C - 30 minutter - IKKE åpne døra !! c",)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF