11 januar 2015

Marinerte kyllinglår med ­pasta og teriyakisaus !


Spicy kyllingrett med gode grønnsaker og masse smak !
Litt hot og veldig godt !!
Du kan bytte ut pasta med nudler, for og få en litt mer asiatisk rett hvis du ønsker det.
Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-8 rå, fryste kyllinglår
  • 6 ss soyasaus
  • 3 ss honning
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 3 ss tomatpure
  • Sitron, skallet
  • Solsikke- eller rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 400 g pasta eller nudler, jeg brukte tagliatelle
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 1 rød chili
  • 150 g sukkererter
  • ca. 1 dl teriyakisaus *
  • Sesamfrø
  • Koriander
Kyllinglår:

  1. Bland soyasaus, honning, chilisaus, tomatpuré og revet sitronskall i en bolle og rør det godt sammen.
  2. Stek kyllinglårene i ovnen ca. 15 minutter ved 180 grader.
  3. Ta kyllinglårene ut av ovnen og pensle dem godt med marinaden.
  4. Stekes videre i 45 minutter. (Du kan selvfølgelig bruke tinte kyllinglår, pensle på marinaden og steke dem i 30 minutter)


Pasta & grønnsaker:

  1. Skjær løk og paprika i mindre biter.
  2. Del og ta bort frøene i chilien og skjær den i små biter.
  3. Stek løk, paprika, chili og sukkererter i litt olje, ca. 5 minutter på sterk varme.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet, ta vare på litt av kokevannet og skyll pastaen under rennende vann, så den ikke fester seg sammen. Hell pasten tilbake i kjelen.
  5. Tilsett grønnsakene og teriyakisaus og rør forsiktig om til alt blir varmt og godt blandet.
  6. Spe med 1/2-1 dl pastavann.
  7. Legg pasta med grønnsaker på en tallerken, legg kyllinglår på toppen.
  8. Strø over sesamfrø og dryss over frisk koriander.



Teriyakisaus:
Teriyakisaus er en Japansk saus, som både er salt og søt.
Du kan kjøpe den ferdig, på flaske eller i små "wok-saus poser",  men du kan også lage den selv:
  • 1 dl soyasauce
  • 4 ss vann
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
Sånn gjør du:

  1. Rens og finhakk hvitløk.
  2. Skrell og riv ingefær.
  3. Bland alt i en kasserolle.
  4. Kok opp og la sausen avkjøle. Sil den.
  5. Kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker i ett rent syltetøyglass eller lignende.


Tips:
Alle har vel en eller annen gang, glemt seg og tørket seg i øynene etter og ha hakket chili,
"Chiliøye " AU !! Vask hendene i sitronvann etter du har behandlet chili -og nå har du i hvert fall muligheten til å gjøre det.

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF