04 januar 2015

Kjøttkaker av kylling med kålstuing ஜ


Kjøttkaker kan gjøres litt sunnere, men like gode hvis du bytter ut kjøttdeig av storfe med kyllingkjøttdeig. Serverer dem i god brun saus, med kokte poteter, hjemmelaget kålstuing og tyttebær. Passer like godt til god søndagsmiddag med 'svigers', som hverdagsmiddag til både store
og små.
Kyllingkjøttdeig er rimelig mat, så lag gjerne en stor porsjon og frys dem ned, da har du gode, rimelige, næringsrike middager nesten fiks ferdig, når lommeboka er "slunken" og tiden er knapp !


Til 6 porsjoner:
Kjøttkaker
  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk egg
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1⁄2 ts malt muskat
Sånn gjør du:

  1. Bland sammen kyllingkjøttdeig med egg, salt og krydder.
  2. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.
  3. Legg dem i sausen og la dem trekke i  5-10 minutter.


Brun saus
  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 10 dl kjøttkraft *
  • 2 ts soyasaus
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper
  • 1 dråpe sukkerkulør eller litt soppsoya.
Sånn gjør du:

  1. Smelt smør, tilsett mel og rør til alt er godt blandet.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  3. Tilsett soyasaus og laurbærblad og la sausen trekke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper -og mer soyasaus hvis nødvendig.

* Jeg brukte vann og 3 beger kjøttfond "Fond du Chef" fra Knorr
Hvis du ønsker en litt sunnere saus uten smør, så rister/rører du ut hvetemelet i litt av kjøttkraften.

Kålstuing
  • ca. 600 g hodekål
  • 1,5 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1⁄4 ts malt muskat
Sånn gjør du:

  1. Skjær kålen i biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Det tar ca. 10 minutter.
  2. Hell av vannet og legg kålen til side.
  3. Smelt smør i en kjele,  rør inn melet og spe litt og litt med melken.
  4. Kok opp etter hver speing.
  5. Tilsett den kokte kålen og smak til med salt, pepper og muskat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF