27 desember 2014

Sjokolade panna cotta med yoghurt ✿


Nok en ny utgave av den gode Italienske desserten Panna Cotta, kokt fløte.
Denne er laget med sjokolade og yoghurt - litt lettere enn den 'vanlige' med bare fløte.
Panna Cotta eller sjokoladedessert ??
Ja, takk begge deler


Til 6 porsjoner:
PANNA COTTA
  • 5 plater gelatin
  • 100 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl melk
  • 100 g sukker
  • 150 g/4 store ss Gresk yoghurt
PYNT
  • Blåbær
  • Sjokolade
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 5-10 minutter til de er helt myke. 
  2. I mellomtiden hakker du opp sjokolade.
  3. Ha fløte i en kjele sammen melk og sukker, og la det hele koke opp. 
  4. Tilsett sjokolade og la sjokoladen smelte i fløten.
  5. Ta kjelen av platen. 
  6. Ta gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn én og én plate i melkeblandingen. 
  7. La røren bli avkjølt.
  8. Sil blandingen over i en bolle.
  9. Rør og pisk inn yoghurt.
  10. Fordel røren i porsjonsformer. 
  11. Sett formene i kjøleskapet i minst fire timer, den kan gjerne stå over natten.
  12. Pynt med revet sjokolade og blåbær.
Jeg lagde 8 stk, men det ble litt små porsjoner, for den er så utrolig god 

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF