12 desember 2014

Riskrem med rød saus ~*♥*~


God gammel tradisjonell skandinavisk dessert ~**~
Norges mest spiste dessert på juleaften.

På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten.

Hvor mye grøt du bruker er smak og behag.
Noen foretrekker masse krem og andre vil ha den litt tykkere.

I Danmark og Sverige er det vanlig og blande inn hakkede mandler.

Server gjerne retten med 👉 Strull eller krumkaker, gjerne formet som skåler.
Oppskrift på krumkaker finner du 👉 her .


Til 6 porsjoner:
Riskrem:
  • 500-700 g kokt, avkjølt risengrynsgrøt
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen fløte, sukker og vaniljesukker.
  2. Pisk til krem.
  3. Rør inn risengrynsgrøt med en slikkepott eller sleiv, til riskremen har fått ønsket konsistens.
Rød saus:
  • 4 dl god rød saft 
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Sånn gjør du:
  1. Bland ut saft med vann.
  2. Kok opp saft og potetmel under omrøring.
  3. La sausen bli kald før servering.
Risengrynsgrøt i trykkoker 🌾 Perfekt 👍🤶
Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒
Allikevel blir grøten svidd i bunn !! ALDRI MER 👩‍🍳😅

Oppskrift 👉 her !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF