19 desember 2014

Marinert kalkunfilet på grønnsaksseng !


God'Helg fra Kiwi c",) Middelhavsmarinert kalkunfilet var "på menyen" i dag.
Den er faktisk god på smak, mør og saftig. Det er ganske tykke biter, så det er smart og ettersteke dem i stekeovnen.

Det tar litt tid og forberede retten, men når det er gjort kan du sette deg ned og glede deg til resultatet.
Enkel og god ovnsrett ♫ 
Spis & Nyt !!


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 6 stk middelshavsmarinerte kalkunfileter
  • Solsikke eller rapsolje
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 50 g meierismør
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 vårløk
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 2 persillerøtter
  • 3 gulrøtter
  • 4-6 poteter
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 rød chili
Sånn gjør du:
  1. Skrell og vask grønnsakene.
  2. Skjær poteter i båter, ikke altfor store.
  3. Del rødløkene i båter og del dem, skjær paprika i biter, skjær persillerot og gulrøtter i skiver.
  4. Skjær vårløk i ganske store biter.
  5. Skrell hvitløk og press eller finhakk dem.
  6. Bland alle grønnsakene og fordel dem utover i en ildfast form:
  7. Hell soyasaus og buljong over, jeg kokte opp en buljongterning med 2,5 dl vann og brukte 1 dl av den.  
  8. Legg på biter med meierismør.
  9. Dryss på finhakket chili og hakket bladpersille, bruk kun bladene.
  10. Stekes ved 200 °C i 20 minutter.
  11. Brun kalkunfiletene i solsikkeolje i en varm stekepanne på begge sider.
  12. Skru varmen ned til 180 °C, legg kalkunfiletene på toppen og stek videre i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre og kalkunen gjennomstekt.
  13. Strø over litt bladpersille før servering.
Grønnsaker klare til steking.

Friske, gode grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF