07 november 2014

Stekt squash med chorizo ​​og couscous


Ett godt lite måltid med masse smak !

Hvis du ønsker ett vegetarisk måltid kan du droppe chorizo og tilsette finhakket chili sammen med rødløken !

Squash tilhører gresskarfamilien. 
Den ligner på agurk -og som, agurken smaker den ikke mye, men den tar opp smakene fra andre ingredienser. Grønnsaken har ett høyt innhold av kostfiber og er en kilde til folat, vitamin C og kalium.

~~
Chorizo ( spansk) eller chouriço (portugisisk) er en pølse med sterk smak.
Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt, samt med forskjellige krydder. 
Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.  

~Spis & nyt !

Til 2-4 porsjoner:
  • 2 stk grønn squash
  • 100 g coucscous 
  • 1 sitron, saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten rødløk i tynne skiver
  • 120 g chorizo​​, skåret i små biter
  • 1 rød paprika, hakket
  • 2 tomater, fjern innmaten skjær den i små biter
  • 1,5 ss persille, grovhakket
  • 1,5 ss koriander, grovhakket
Sånn gjør du:
  1. Del squash i to, på langs. Grav ut mesteparten av kjøttet.
  2. Tilbered couscous i en kjele, sammen med sitronsaft etter anvisning på pakken, dekk med lokk og la det trekke i fem minutter.
  3. Stek rødløk i en varm stekepanne, stekes til den blir myk, 3-4 minutter.
  4. Tilsett chorizo ​​og stek i ytterligere to minutter. 
  5. Legg i couscous, sammen med paprika, tomater og urter.
  6. Bland alt godt sammen.
  7. Legg blandingen over i squashen.
  8. Stekes ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  9. Krydre med litt salt og pepper før servering.
Klar til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF