09 november 2014

Panna cotta med sharonfruktpuré ✿


Deilig fløyelsmyk panna cotta -eller kokt fløte, som det egentlig betyr er noe av det beste jeg vet
og prøver stadig nye "vrier" på den 


Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene ✿
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.




Til 6 personer:
Panna cotta:
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 2 ½ dl sukker
Sharonfruktpuré:
  • 2 stk Sharon frukt, med skall
  • 0,5 ss melis
  • 3 ts sitronsaft
Sharonfruktpuré
Fremgangsmåte:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. 
  5. Hell blandingen i seks små former eller glass.
  6. Avkjøl minst 5 timer før servering, gjerne natten over.
  7. Skjær Sharon i biter, trenger ikke skrelle den og melis i en foodprocessor, kjør til massen er glatt.
  8. Legg sharonfruktpuren på toppen rett før servering.
  9. Pynt med en halv skive sharon og sitronmelisse.

Under arbeid ✿
    Panna cotta med sharonfruktpuré  ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF