14 november 2014

Kyllingwok med spirulina nudler !! SUPERMAT !


Wok laget med hvitt kjøtt, masse grønnsaker, algenudler og sauser/olje fra det asiatiske kjøkken smaker fortreffelig og kan nytes med god samvittighet !

Spis & Nyt !!

Spirulina nudler smaker ikke veldig mye, men smaker utrolig godt sammen med de øvrige ingrediensene.

Spirulina er en mikroskopisk, encellet, blågrønn ferskvannsalge med imponerende og unike næringsegenskaper. Spirulina-algen får sin karakteristiske blågrønne farge på grunn av et høyt klorofyllinnhold, og faktisk så inneholder mikroalgene Spirulina og Chlorella en høyere konsentrasjon klorofyll enn noen annen type mat vi kjenner til. På grunn av det ekstremt høye næringsinnholdet i Spirulina, blir algen ofte omtalt som ”Supermat”.



Til 3 porsjoner trenger du:
Inneholder totalt 1170 kcal - 390 kcal per porsjon
  • 150 g Spirulina nudler
  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 ss raps eller solsikkeolje, til steking
  • 1 liten rødløk
  • 2 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1 box bambusskudd
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts sesamolje
  • Koriander
  1. Skjær kyllingfilet i strimler.
  2. Skjær rødløk og paprika i strimler.
  3. Kutt vårløk i ganske tykke ringer.
  4. Kok nudlene etter anvisning på pakken. De jeg brukte skal kokes i 4 minutter.
  5. Sil av vannet og skyll dem i rennende vann, så de ikke fester seg sammen.
  6. Stek kyllingstrimlene i en varm panne med olje i noen minutter under omrøring. Legg kyllingstrimlene til side.
  7. Stek grønnsakene raskt i varm panne med litt olje. 
  8. Tilsett de kokte nudlene og kyllingstrimlene.
  9. Hell over soyasaus, østerssaus og sesamolje. Stek til alt er godt blandet og gjennomvarmt.
  10. Dryss over frisk koriander ved servering.
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF