26 november 2014

Kabaret med kyllingskinke a'la Gausdal c",)


Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet, men har nå neste gått i glemmeboken,
hvis man ser bort fra klassiske koldtbord, der finner du den som regel på bordet.
Det mest vanlige er kabaret med reker eller fisk, men for dem som ikke liker/tåler fisk og skalldyr kan denne oppskriften på 'hverdags-kabaret' med skinke kanskje friste

Dette fikk jeg servert av en gammel barndomsvenninne, når vi hadde jentekveld i Gausdal
Her er det brukt mye hermetikk altså, men den er ' stære go ' !!
Ypperlig kosemat en kald, mørk vinterkveld, gjerne med ett glass hvitvin 
Spis & Nyt -og drøm om sommer & sol !! 

Lag gjerne remuladen selv, oppskrift her

Du trenger:
  • 1 pose lys aspic
  • 4 egg
  • 1 box kyllingskinke 
  • 1 box erter/gulrøtter
  • 1 box hvit asparges
  • Loff
  • Meierismør
  • Remulade

Oppskrift på kabaret :

1)  Kok egg, til de blir hardkokte.
2)  Lag aspiken etter anvisning på posen, avkjøl.
3)  Skjær opp skinke i biter.
4)  Skjær hvit asparges i passende biter.
5)  Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen.
6)  Legg egg i bunnen og eventuelt på sidene av formen.
7)  Erter/gulrøtter, skinke og asparges legges lagvis i formen.
8)  Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
9)  Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 4 timer eller til neste dag.
10) Legg et egnet fat over formen og vend den rundt.
11) Serveres med fersk loff, godt smør og remulade ღ


Pazo de Villarei Albariño 2012
Farge: Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet

Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
Årgang: 2012
Råstoff: 100% Albariño
Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Innhold: Alkohol 12,00% Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF