24 oktober 2014

Sjokolademousse med vanilje kesam ♫♪


Dette er en nydelig liten frisk, syrlig dessert, men likevel søt med god smak av sjokolade !
Rask og tilberede -og den trenger kun 1 time i kjøleskapet før servering.

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 1 ss sterk, kokende kaffe
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 3 dl kesam med vanilje
  • 1½ dl kremfløte
  • Blåbær
  • Sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Visp eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. 
  2. Del sjokoladen i biter og smelt den i vannbad eller i mikrobølgeovn.
  3. Rør kaffen, sjokolade og kesam inn i eggeplommene, da blir det bittesmåbiter av sjokoladen. Hvis du vil ha den helt 'blandet inn' kan du tilsette sjokoladen i eggeplommene før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
  4. Visp fløten til en lett krem. 
  5. Vend kremen forsiktig i blandingen.
  6. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
  7. Pynt med noen blåbær og sitronmelisse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF