02 oktober 2014

Potet & fennikelstappe ★ ☆


Neste uke er det høstferie her på Hedmarken eller POTETFERIE, som vi kalte det før i tiden.
Når jeg var ung var alle ungdommene med på og høste poteter i høstferien, kalde fingre og traktoren som kjørte fortere og fortere er det jeg husker best.
Lønningen ble brukt på "Hamar Mart'n" helgen etterpå !

Poteten kan brukes til alt hetes det ! Dette tilbehøret passer både til kjøtt og fisk !
Fennikel egner seg yppelig til lammekjøtt !
Spis & Nyt !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 stk poteter
  • 1 stk fennikel
  • 2-3 dl matfløte
  • 3 ss smør
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, skjær fennikelen i to. Ta vare på det grønne gresset.
  2. Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre.
  3. Del potetene i to hvis de er store.
  4. Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
  5. La potetene dampe seg tørre.
  6. Bruk en potetmoser eller gaffel mos dem grovt.
  7. Rør inn smør og fløte.
  8. Grovhakk fennikelen og vend den inn.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Dryss over gresset, ved servering.
Ingredienser
Oppskrift : Boeuf Bourguignon

Oppskrift : Lammepølser med potet & fennikelstappe
Oppskrift: Lammeskank med potet & fennikelstappe



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF