08 oktober 2014

Calzone med kjøttsaus ! ♫♪


Calzone er en innbakt pizza. 
Retten stammer fra Italia. Ordet calzone betyr på Italiensk "bukse".
Den er oftest fylt med tomat/pizzasaus, ost, kjøtt og grønnsaker.
Hvis du ønsker en Calzone med skinke, pepperoni & champinjong finner du oppskrift på det her.

En knallgod pizza, som passer godt til sen middag, gjerne foran peisen eller tv'n med ett glass
Italiensk rødvin ♫♪ Lev - spis - Nyt 


Oppskrift til 4-5 stk :
Pizzabunn:
  • 600 g hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 4 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.
  4. Del deigen i fire/fem emner og kjevl ut runde pizzabunner.
  5. Legg pizzabunnen på bakepapir før du legger på fyllet !
Pizza/kjøttsaus:
  • 1 boks tomater, gjerne med basilikum og oregano
  • 400 g karbonadedeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • Frisk basilikum, en neve, hakket
Sånn gjør du:
  1. Surr hakket sjalottløk og finhakket hvitløk i oljen noen minutter.
  2. Tilsett karbonadedeigen og stek den.
  3. Tilsett tomater, basilikum, tomatpuré og krydder.
  4. La sausen småkoke i minimum 15 minutter.

Pizzafyll:
  • 1 box champinjong
  • Revet ost
  • Basilikum, frisk
  • Pizzakrydder 
Sånn gjør du:
  1. Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza, legg på champinjong, dryss over ost og litt frisk hakket basilikum.
  2. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  3. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  4. Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
  5. Krydre med litt pizzakrydder.
  6. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.
Klar for steking, den med to basilikumblader har mye champinjong, den med ett
litt mindre og de tre andre er uten champinjong.

Cuvée Christer Berens Primitivo 2013
Christer er overbevist om at ingen er dyktigere med syditaliensk vin enn den meritterte Filippo Baccalaro. De to har funnet hverandre og vi nyter godt av dette vennskapet i denne vinen.
Vinen kommer fra det eneste området i Italia hvor vinmarkene ikke er influert av fjell.
Det blir steikende hett, men en svalende vind fra det loniske hav sørger for at druene trives.



  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Aroma med innslag av mørke bær og svale urter.
  • Smak: Preg av mørke bær, plomme og urter, litt fast ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Storvilt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Puglia, Øvrige
  • Råstoff: Primitivo 85%, Malvasia 10%, Negroamaro 5%
  • Metode: 20 % er lagret på eikefat i 4 md., resten lagres på ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF