17 september 2014

Rødvinsaus ღ☼

Skreiloins med smørdampet sopp & purre og rødvinsaus ✿⊱

Nydelig rødvinsaus, som passer godt til retter med oksekjøtt, and og hvit fisk 🌿

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 3 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk 
  • 3 ss hvetemel 
  • 3 dl kjøttkraft/fond 
  • 3 dl rødvin 
  • 1 ts salt 
  • 0,5 ts timinankrydder 
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge. 
  2. Dryss på mel og spe med kraften og tilsett rødvin.
  3. Tilsett timian og pepper. 
  4. Kok sausen i 15 min. 
  5. Sil sausen. 
  6. Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank og fin. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF