30 august 2014

Pepperbiff med Whiskysauce og ovnsbakt søtpotet med fennikel !


Hadde besøk forrige helg, som satt igjen en flaske med whisky; The Snow Grouse !
Den er fra Skottland, laget på mais.
Han, en fisker fra Vardø, men født og oppvokst i Hamar kan det meste om whisky
-og anbefalte sterkt en "klunk" whisky i sausen ♫♪ 'Gutten' hadde rett...
- utrolig god saus på biffen i dag ❤️
Herlig, smakfull biffmiddag, med nydelig grønnsaker og en kjempegod saus !

Du trenger:
  • Biff, indrefilet, ytrefilet eller mørbrad
  • Olje
  • Smør, ekte meierismør !
  • Søtpotet
  • Fennikel
  • Sjalottløk
  • Pepper
  • Tomatpuré
  • Kremfløte
  • Sukker
  • Salt
  • Rosmarin
  • Whisky

Søtpotet med sjalottløk og fennikel
  1. Skrell og del søtpoteter og fennikel i skiver -og sjalottløk i båter.
  2. Legg dem lagvis et ildfast fat, vend inn olje, salt, pepper og frisk rosmarin.
  3. Stek i stekeovn ved 225gr. i ca. 20-30 minutter til potetene er møre.
  4. Beregn ca. 100 g søtpotet, 1/4 fennikel og 1/2 sjalottløk per person.
  5. Ikke bruk for mye rosmarin, den har en veldig sterk smak, kan bruke tørr hvis du ikke har frisk.

Pepperbiff
  1. Ta ut biffene av kjøleskapet ca. en halv time før de skal stekes.
  2. Bruk mørt kjøtt, jeg brukte ytrefilet.
  3. Varm en stekepanne med rapsolje og smør.
  4. Knus hel pepper med bunnen på en kjele eller i en morter.
  5. Vend biffene i knust pepper og legg de i den varme pannen. Strø over litt salt.
  6. Stek biffene i 3-4 minutter på begge sider.
  7. La biffene hvile i ca. 10 minutter.
Whiskysauce
Til 4 personer:
  • 100 g smør
  • 3 ss tomatpuré
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts tørr rosmarin
  • 4 ss whisky
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør og tilsett tomatpuré kok opp og la det koke noen minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Søtpotet, fennikel og sjalottløk klar for steking ! 

Signorelli Rosso Toscana


  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Litt dropsaktig aroma med preg av røde bær og urter.
  • Smak: Bløt og litt sødmefull start, preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Svinekjøtt   Storfe   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i temperaturkontrollerte ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,20 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring



  • The Snow Grouse
    Lys gyllen. Middels fyldig whisky med innslag av sitrus og nøtt, hint av korn og vanilje. Land/distrikt: Skottland, Øvrige, Øvrige
  • Råstoff: Mais
  • Metode: Tradisjonell destillasjon i Coffey-stills. Min. 3 års fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 40,00%Sukker: UkjentSyre: Ukjent

  • Ingredienser.
    Hvis du ønsker en dessert og fremdeles har igjen litt whisky kan denne desserten anbefales : Stekt ananas med whiskysaus

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF