07 august 2014

Gratinerte pannekaker med soppstuing !


Alle liker pannekaker 🌿
Bruk gjerne oppskriften på pannekaker og server dem med sukker eller syltetøy.

Eller server pannekakene gratinert med en herlig soppstuing.
Kanskje ikke barnas favoritt, med for oss, som er glad i sopp, er det kjempegodt !

En mer barnevennlig, fylt pannekake med kjøttdeig finner du oppskrift på her 👉 Pannekaker


Til 8-10 stk trenger du:
Pannekaker:
  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Ta eggene i en bakebolle, visp dem lett sammen.
  2. Tilsett ca. 4 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
  3. Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
  4. Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
  5. La røren svelle i minst 1/2 time.
  6. Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
  7. Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
  8. Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
  9. Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
  10. Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Soppstuing
Passer til 6-8 pannekaker
  • 400 g sjampinjong eller blandet sopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rens soppen og skjær den i tynne skiver.
  2. Rens og hakk sjalottløk.
  3. Smelt smøret i en stekepanne, tilsett sopp og løk.
  4. La det surre ved svak varme til all fuktigheten er borte.
  5. Dryss over mel og bland godt sammen.
  6. Tilsett fløte og soyasaus.
  7. Kok noen minutter og smak til med salt og pepper.
Gratinering
  • Hvitost, revet
Sånn gjør du:
  1. Fordel soppstuingen i pannekakene.
  2. Rull dem sammen og legg dem i en smurt ildfast form, dryss over revet god ost.
  3. Stekes på 225 °C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.
  4. Server den gjerne med litt grønn salat.









Steker pannekaker !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF