06 juli 2014

Svin stroganoff ♥


Biff stroganoff er en kjent og kjær gryte !
Her har jeg byttet ut storfekjøtt med svin og rømme med lett Crème Fraîche.
Denne retten er ikke bare god, men sunn også !
Spis og Nyt !
Du trenger kun en stor stekepanne og en kjele til å koke tilbehøret i, perfekt hyttemat !

Ingredienser til 3 porsjoner: 
Inneholder totalt 1390 kcal - 464 kcal per porsjon (Ris kommer i tillegg)
  • 600 g indrefilet av svin
  • Stekesmør
  • 1 løk
  • 200 g sopp
  • 2 dl kjøttkraft, jeg brukte 2 dl vann og 1/2 beger "Fond Du Chef"
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss tomatpure
  • 2 dl Crème Fraîche Lett
  • 2 ss hvetemel
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Finskjær indrefileten fri for fett og scener. Skjær den i strimler.
  2. Skrell løk. Skjær løk og sopp i passende biter og brun grønnsakene litt i stekepannen.
  3. Legg svinekjøttet i pannen, trenger ikke steke det på forhånd.
  4. Tilsett kjøttkraft.
  5. Rør ut mel i Crème Fraîche. Tilsett det i pannen sammen med tomatpure og soyasaus.
  6. Bland alt godt sammen, kok opp og la det trekke til svinekjøttet er ferdig, ca. 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper, begynn med 1/2 ts og smak til med litt ekstra hvis nødvendig.
Serveres med ris, pasta eller potetmos.
Jeg brukte ris i dag, noen tomater og drysset over litt persille.







Morgenens luft er som bølgeskum
Dagen har varme å gledes ved

Kvelden har fred 
Men bare NATTEN har verdensrom
(Andre Bjerke) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar