20 juli 2014

Lapper - lett og enkel oppskrift ! Servert med mascarponekrem og moreller ♥


Lapper eller sveler c",)

Forskjellen er at sveler lages med smør i røren og er ofte litt større i diameter.
Sveler inneholder også kefir melk og hornsalt, men lapper er ganske lik en tykk pannekakerøre.
Min mor lagde lapper støtt og stadig. Serverte dem som regel med smør, brunost og/eller syltetøy.


Jeg hadde igjen mascarponekrem fra gårsdagens dessert og med noen moreller til.... mmm 
Husk og fjern steinen i morellene før servering.

Til ca. 14 stk trenger du:
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsett melk, bland godt sammen.
  3. Rør forsiktig inn mel og bakepulver til en jevn røre.
  4. La røren svelle i minimum 15 minutter.
  5. Stek i en stekepanne, med litt smør på middels varme.
  6. Når oversiden begynner og stivne, snu dem og stek på den andre siden.
Oppskrift på mascarponekrem finner du 👉 her !



2 kommentarer:

  1. Heihei! Jeg har sånt "lurt" litersmål som har forskjellige dl. mål for vann, sukker og mel, kan dette ha noe betydning for hvordan lappene blir? Jeg fulgte oppskriften nøye, men følte fortsatt de ble litt for tunge og tykke. Prøvde forsiktig å spe ut med liiiittegrann mer melk, men turte ikke med for mye :)

    SvarSlett
  2. Hei :) Litermålet har nok ikke forskjellig dl mål,en dl er en dl, men den har nok forskjellige gram mål.
    Hvis du har brukt gram, i stedet for dl på "litermålet ditt", så tilsvarer det 7 dl mel !! Da skjønner jeg godt at røren ble altfor tykk ! Men, det er fort gjort og ta feil :)

    SvarSlett

Print Friendly and PDF