14 mai 2014

Tortillapizza med scampi & ruccola ✿

Pizza på 1-2-3 !! Når du er "fnysen" på noe godt :)
Litt kos i hverdagen må vi unne oss -og jeg er jo helt håpløs når det gjelder reker og scampi,
kunne gjerne spist det hver dag.

Scampi er/var kanskje ikke helt "stue-rent".
Produksjon av scampi medførte enorme miljøødeleggelser. Produksjonen foregår ofte i oppdrettsanlegg eller på reketrålere. Norge importerer scampi fra Asia. Produksjonen har blitt bedre, i hvert fall hos noen av produsentene. De jeg kjøpte i dag var Black Tiger reker fra Sør-Vietnam, de er oppdrettet ekstensivt, ikke ved industriell oppdrett. De lever i sitt naturlige økosystem.
Bruk derfor scampi, som er miljømerket i henhold til kravene fra WWF.

Vi nordmenn er nok en "hvete-nasjon", blant 10 forskjellige typer av tortilla, fant jeg en type tortilla laget med mais, de øvrige var laget med hvete, riktig nok med og uten fullkorn c",)

Ingredienser:
  • Maistortilla
  • Tomatsalsa
  • Revet ost
  • Rødløk, skjært i tynne ringer
  • Chili, skjært i tynne ringer
  • Rå scampi
  • Ruccola


Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Rens/skrell scampi og fjern tarmen.
  3. Smør tomatsalsa på tortillaene.
  4. Legg på rødløk, chili og revet ost.
  5. Legg scampi på toppen.
  6. Stek i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og scampi har blitt stekt, skiftet farge til rosa.
  7. Server rykende varm, med ruccola på toppen.
Ingredienser
Under arbeid !

⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF