06 mai 2014

Skinkepai med mager kesam !

Ganske sunn og veldig god pai ღ
Jeg bruker en boks kesam mager, halvparten i bunnen og resten i eggeblandingen.
Kesam er mager ferskost, noen kaller det for kvarg. Brukes som erstatning for smør, rømme, fløte og andre melkeprodukter med fett.

Alt smøret kan ikke erstattes med mager kesam i paibunnen, da blir den seig.
I dag brukte jeg 60 g smør istedet for 150 g.
Du kan også bytte ut hvetemelet med litt grovere mel, hvis du ønsker det.


Jeg vet ikke helt om denne klassifiserer til å være i etiketten "Sunne retter", med 15 g smør per person, ost og hvetemel, men til å være PAI er den mye sunnere enn andre paier !

Server paien med en blandet, sunn og god salat 🍅🌿


Til 4-6 personer:
Paibunn:
  • 60 g smør 
  • 1,5 dl kesam, mager 
  • 3,5 dl hvetemel 
  • 3 ss vann
Sånn gjør du:
  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett kesam og 3ss kaldt vann. 
  3. Elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
  4. Legg deigen i kjøleskapet i 30-60 minutter. Du kan også lage den kvelden før og legge den i plast i kjøleskapet til neste dag.
  5. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
  6. Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
  7. Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Paifyll:
  • 4 egg 
  • 1,5 dl kesam, mager 
  • 1 dl lettmelk 
  • 1,5 ts salt 
  • 300 g kokt skinke 
  • 1 rød paprika 
  • 3/4 liten boks mais 
  • 2 dl revet ost
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen egg, kesam, lettmelk og salt.
  2. Skjær skinke og paprika i biter.
  3. Legg skinke, paprika og mais i den forstekte paibunnen.
  4. Hell over eggblandingen og strø over revet ost.
  5. Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Serveres med en god, frisk salat 🌿🍎



16.11.2014 - Utfordring 'Pappaoppskrifter'

I anledning farsdagen som var søndag 9. november har Matbloggsentralen hatt en utfordring i samarbeid med Mills. 
De har spurt etter sunne pappaoppskrifter.

Skinkepai med mager kesam, 
var ett av bidragene som vant gavekort på kr. 1.500,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF