09 mai 2014

Kolje med paprika ♫♪ Torskeform ✿


Lekker ovnsrett med kolje.
Kolje eller hyse, som den også blir kalt er medlem av torskefamilen. Hysa kan bli 110 cm lang og opp til 20 kg tung. I Norge er hysa vanlig langs hele kysten. Hysa liker seg best på sand-, leir- og grusbunn på dybder mellom 40–300 meter.
Det er en kjempegod matfisk.

Denne er rask og tilberede, så den kan også nytes på travle hverdager ✿ ✿
Du kan selvsagt bytte ut kolje med annen hvit fisk.
Til 4 porsjoner trenger du:
  • 800 g fersk koljefilet, uten skinn og bein
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 20 oliven
  • 2 dl fiskekraft
  • 1 dl fløte
  • 2 ts maisenna
  • Persille
  • Salt
  • Pepper
  • Ris
Sånn gjør du:
  1. Rens koljefilet, fjern skinn og bein.
  2. Skjær opp i serveringstykker.
  3. Rens paprika og skjær i strimler.
  4. Kok opp fiskekraft, fløte (jeg brukte kremfløte, men det går helt fint og bruke matfløte) og jevn med maisenna.
  5. Legg paprika i strimler i en ildfast form og legg fisken på toppen.
  6. Strø over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften.
  7. Legg på oliven.
  8. Bakes i ovn 180 gr. i 15-20 minutter.
  9. Dryss over litt persille og server med kokt ris.
Koljefilet !

Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF