28 mai 2014

Blåskjell på grillen ♫♪

Klar for grillen ♫
Det beste man kan legge på grillen er blåskjell.
Lag en pakke til hver person, så alle får med seg den nydelig sausen, som blir i bunnen av pakken.
Jeg serverte dem med pommes frites, saltet med Maldon salt og nystekte hvitløksbaguetter.
Spis & Nyt ♫♪

Til 2 personer trenger du:
  • 1 kg blåskjell
  • 2 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 sitron
  • Persille
  • Dill
Fremgangsmåte:
  1. Vask og rens blåskjell, kast dem som ikke åpner seg.
  2. Hakk sjalottløk og chili.
  3. Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie, legg den andre halvparten på ett annet dobbelt lag med folie, så du får en pakke per porsjon.
  4. Brett opp kantene, så det blir en kurv med høye kanter.
  5. Fordel hakket sjalottløk og chili i pakkene.
  6. Skvis over litt sitronsaft og hell 0,5 dl hvitvin i hver pakke.
  7. Hakk litt frisk persille og dill og strø over.
  8. Lukk "kurven" igjen.
  9. Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca. 10 minutter.
  10. Grillen min var på 180 grader, når jeg la på blåskjellene -og hadde samme temperatur hele steketiden.
  11. Legg hele kurven på en tallerken, så man får med seg den gode sausen.
Ferdig grillet ♫

♪♫•*¨*•.¸¸ Bon Appetit ♪♫•*¨*•.¸¸



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF