24 mai 2014

Biff i fløtesaus med løk & sopp ♫♪


På hyttetur uten innlagt vann og strøm, kun ett solcelleanlegg, da gjelder det og bruke minst mulig kjeler og fat. Her trenger du kun en komfyr og en stekepanne c",)

Enkelt og greit -og det smaker fantastisk godt !!
Spis & Nyt ♫♪

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g biff (ytrefilet, indrefilet eller entrecote)
  • Bakepoteter
  • Kryddersmør
  • Solsikkeolje
  • Meierismør
  • 1 løk
  • 200 g sopp
  • 2 dl fløte
  • 1 dl vann
  • Salt
  • Pepper
  • Biffkrydder
  • 1 ss soyasaus
  • Cherrytomater
  • Timian
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før det skal stekes.
Begynn med potetene, da de tar lengst tid.

BIFF:
Krydre biffene, jeg brukte ytrefilet, med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter, til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
Legg den til side og la biffen hvile, mens du steker grønnsaker og lager saus.

LØK & SOPP:
Skjær løk i skiver og sopp i litt store biter, stekes i godt smør til ca. 5 minutter, til de
blir lysebrune.

SAUS:
Hell fløte og vann i stekepannen, sammen med sopp og løk.
La det småkoke i ca. 10 minutter, til sausen tykner.
Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Legg sauseblandingen på en tallerken, legg biff på toppen, pynt med frisk timian,
eller noen andre urter og server med noen cherrytomater og bakt potet ;))

BAKTE POTETER:
  • Bakepoteter
  • Kryddersmør
Stek i stekeovn på 250 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen
- eller i stekeovn på gassovn, på innstilling 8.
Server potetene med kryddersmør.

Fløtesaus med løk og sopp !






Bakte poteter med kryddersmør !


Dagens vin : Spansk Rioja - El Coto 2010 ♫♪

  

  • Farge: Dyp mursteinrød.
  • Lukt: Litt utviklet, preg av røde bær, nype, fat og jord
  • Smak: Frisk frukt, fast, litt fatpreget ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Tempranillo 100%
  • Metode: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon med lang maserasjonstid. 12 md. flaskelagring, 6 md. flaskemodning.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 4,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
    Heggsetra - Sør Fron ♫
  •  

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF