12 april 2014

Lørdagsbiff med ovnstekte poteter, salat og gode sauser ♫♪


Lyst på biff, men får ikke helt bestemt deg for hvilken saus ?
Lag to c",)
Biff:
Jeg brukte ytrefilet i dag.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
Brun biffen, på sterk varme i en blanding av solsikkeolje og smør, 3 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper - eller biffkrydder.
La den hvile i 10 minutter.

Ovnstekte poteter:
Skrell (ikke nødvendig hvis de er fine) potetene og skjær de opp i båter eller staver.
Hell over en god mengde raps -eller solsikkeolje, havsalt og pepper.
Dryss over frisk timian.
Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.


Salat:
Grønn salat, gjerne forskjellige typer.
Tomater, rød og organge paprika, mais, agurk, fetaost.
Blandes sammen i en salatbolle, unntatt fetaost, som serveres i en skål ved siden av og 
tilsettes når salaten er lagt opp på tallerken.

Bearnaisesaus:
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss eddik
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl hvitvin
  • 150 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 1 ts tørket estragon
Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. Ta det av platen.

Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.

Ha eggene i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes.
Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
Smak til med salt, pepper og estragon.

Peppersaus:
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen er veldig salt.
Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft eller litt vann.
Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.

Server sausen i små porsjonskåler ved siden av biff med kryddersmør, poteter og salat !!
Det er min kjære halvdel, som har skjenket i vinglasset altså c",)

Ca`del Masso Barbera Appassimento 2012


  • Karakteristikk: Fylde:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gifFriskhet:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/6.gifGarvestoffer:http://www.vinmonopolet.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-vmp-Site/-/no_NO/img/clocks/7.gif
  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Litt dropsaktig aroma preget av mørke bær, litt urter og vanilje.
  • Smak: Saftig og lett sødmefull fruktighet med preg av mørke bær og urter.
  • Passer til: Storfe   Storvilt   Ost  
  • Land/distrikt: Italia, Lombardia, Pavia
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Vinifiert gjennom appassimento-metoden som bl.a. innebærer tørking av druene i 4 uker før pressing, deretter lang maserasjon og langsom gjæring.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF