07 juli 2014

Irish Beef Stew !! Biffgryte med Guinness


Irish Stew er Irlands nasjonalrett !
Den originale, Irish Stew er laget med lammekjøtt, så bytt gjerne ut storfekjøtt med lam.

Kjempegod gryte, bare den får koke lenge nok ♪♫
Ikke bli skremt hvis du smaker på den og den smaker veldig beskt, det er på grunn av ølen -og nettopp derfor trenger den lang koketid.
Skjær kjøtt og grønnsaker i store biter, så de ikke går i stykker etter 2-3 timer koketid.

Denne retten kan også kokes i trykkoker, oppskrift 👉 her 

Det tar litt til å forberede retten, men når det er gjort kan du kose deg og gjøre noe annet, mens du kan glede deg til en god middagsrett, som kan serveres på hytta, til søndagsmiddag eller andre selskaper !
Spis & Nyt ♫♪


Til 4 store og 2 små porsjoner:
Du trenger:

  • Stekeolje 
  • 3 ss hvetemel, blandes med salt og pepper 
  • 1 kg mørbradbiff av storfe (skjært i 4 cm store biter) 
  • 500 g gulrøtter ( skrelt og skjært i 2,5 cm biter ) 
  • 800 g poteter (skrelt og kuttet i store biter ) 
  • 1 løk (litt store biter ) 
  • 2 fedd hvitløk ( finhakket ) 
  • 5 dl kjøttkraft 
  • 180 gram tomatpuré 
  • 3,5 dl Guinness 
  • Salt 
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Vend kjøttet inn i hvetemel, stek litt om gangen i flere omganger i olje.
  2. Legg kjøttet i en kjele.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene. For oss, som ikke har kokt kjøttkraft selv, kan du bruke vann og ett beger kjøttkraft -eller kjøttbuljong.
  4. Småkok på svak varme i minimum 2 timer, gjerne 3 timer. Rør litt i den innimellom, så den ikke brenner seg i bunn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Serveres i dype tallerkener med ett dryss persille og noe godt i glasset.
Klar til koking i 2-3 timer ♫

Jeg lurte på hva slags "kule" det var i boksen med Guinness,
- når jeg googlet fant jeg svaret på det :

Kulen er først og fremst laget av plastikk og har et lite hull i seg. Kulen er fylt med øl. Når ølboksen er lukket er den tilsatt flytende nitrogen som skaper et overtrykk. Når man så åpner boksen vil kulen jevne ut trykket ved å sprute øl og nitrogen ut av den lille åpningen i kulen, noe som pisker og skummer ølet c",)



Venter besøk i fjellheimen ♫♪  Har laget en stor gryte Irish Beef Stew,
som kan stå og kose seg på ovnen mange timer :)


Like ved Toftsetra, Sør Fron

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF