13 april 2014

Amerikansk Meatloaf med chilisaus (",)


Amerikansk kjøttpudding med kvernet oksekjøtt, servert med sterk chilisaus !
Jeg serverer den med ovnsbakte poteter og grønnsaker, bruk de grønnsakene du liker best.
Kjempegod middag som varmer både kropp og sinn!
Spis & Nyt !

Kjøttfarse:
  • 800 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 2 egg
  • 5 ss rødvin
  • 4 ss malt brød
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian
Fyll:
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss hakket persille
Arbeid saltet inn i kjøttdeigen, så den blir seig.
Bland inn egg, rødvin, malt brød, pepper og timian.
Rør alt godt sammen.

Fordel farsen ut på ett fuktet matpapir, form den til 1 cm tykk firkant.
Finhakk løk, persille og press hvitløken, blandes godt sammen.
Fordel fyllet utover farsen.

Rull den sammen til en avlang og tykk rull.
Legg rullen på smurt stekeplate eller en ildfast form.
Stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter.


Chilisaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ss chilisaus
  • 5 dl utblandet kjøttbuljong
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Tabasco

  1. Smelt smøret i en kjele. 
  2. Bland inn hvetemel.
  3. Tilsett tomatpure og chilisaus og la det frese litt.
  4. Spe med buljongen og la sausen småkoke i 20 minutter.
  5. Smak til med salt, pepper og tabasco.

Serveres med ovnsbakte poteter og ovnsbakte grønnsaker.
I dag brukte jeg rød og orange paprika, mais, sjalottløk, squash og vårløk.
Helte over litt rapsolje og krydret med salt og pepper. 
Poteter skjæres i båter, bland inn litt olje og krydre med salt, gjerne havsalt.
Stekes sammen med kjøttpuddingen.

HOT & GODT ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF