23 mars 2014

Risotto med kylling ✿ ✿


Risotto er en italiensk risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia,
hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto.

Her er en oppskrift på en billig og god 
hverdagsutgave av Risotto ✿✿ 


Til 5 personer:
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl ris for risotto
  • 10 dl kyllingfond (10 dl vann og 2 beger Fond 'Du Chef' chicken)
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts salt
  • 4 stk rå kyllingfilet
  • 1 pk dypfryste selskapserter
Sånn gjør du:
  1. Hakk sjalottløken og fres den blank i olje. 
  2. Tilsett risen og rør rundt så alle riskornene blir blanke av olje. 
  3. Hell på kyllingbuljong, tilsett gurkemeie og salt.
  4. La risen småkoke under lokk i 10 minutter.
  5. Skjær kyllingfiletene i brede strimler og bland dem med risen, sammen med ertene.
  6. Kok videre til risen er mør og kyllingen gjennomkokt, 5-10 minutter 

Fiks, ferdig, spis på 20 minutter !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF