30 mars 2014

Pulled Pork med coleslaw og BBQ-saus ♫


Pulled pork er langtidstekt svinekam, som marineres/rubbes med spicy krydderblanding.

Perfekt søndagsmiddag, da den skal stekes i 6 timer.
Den skal stekes til kjøttet faller ifra hverandre, når du deler det med en gaffel !

Spis & Nyt ♫


Pulled pork:
  • 1 kg benfri svinekam
  • 2 stk løk
  • 1 stk hvitløk, uten fedd / eller 5 fedd
  • 2 dl Heinz ketchup
  • 1/2 ss chilipulver
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ss whisky
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper                                                                                                                       
1. Bland sammen ketchup, krydder og whisky.

2. Gni inn svinekammen med krydder blandingen.
Legg den i en ildfastform.
                                                                        
3. Skrell løk og hvitløk. Skjæres opp i ganske store biter. Legg det rundt svinekammen.
Sett på lokk eller dekk det til med aluminiumsfolie.

4. Stekes på 125 grader i ca. 6 timer.



5. Sjekk kjøttet innimellom. Tilsett litt vann hvis det begynner og brenne seg i bunn, eller hvis
det ser tørt ut. Øs væsken, som danner seg i kjelen over kjøttet en gang pr. time.
Kjøttet er ferdig når du kan dele det med en gaffel.

6. Riv kjøttet fra hverandre, med hjelp av to gafler og bland det med saften som er i gryten.

Du kan steke kjøttet dagen før du skal servere det og varme det opp i stekeovn på 100 grader.

Coleslaw
  • 300 g kål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss finhakket sylteagurk
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss worchestershire saus
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Finsnitt kålen.
  2. Finhakk sylteagurk.
  3. Riv gulrot og eple på rivjern.
  4. Bland majones, creme fraiche, sitronsaft, sukker, worchestershire saus, sylteagurk, salt og pepper godt sammen.
  5. Bland dressingen med grønnsakene.
 BBQ saus
Oppskrift på BBQ saus finner du her 👉 BBQ-saus !

Server pulled pork i hamburger brød med coleslaw og BBQ-saus !!

-eller i tortilla c",)

Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF