26 februar 2014

Lammepølser med persille & hvitløk, servert med ovnsbakte middelhavsgrønnsaker og potet & fennikelstappe ★ ☆


Her er oppskriften på en fantastisk pølsemiddag med gode grønnsaker og en helt nydelig potetstappe med fennikel.
Pølser er mer enn wiener i lompe !
Bruk gjerne noen ekstra kroner på gode pølser !
God middag 🍃

3-4 personer:
Middelhavsgrønnsaker
  • 1/2-1 squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Sorte oliven
  • Fersk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1/2 sitron
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk hvitløk, skjær squash, paprika og løk grove biter.
  2. Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, legg oliven i formen.
  3. Hell over litt olivenolje og saften av 1/2 sitron, salt og pepper.
  4. Dryss over frisk basilikum.
  5. Bakes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Potet & fennikelstappe:
  • 8 stk poteter
  • 1 stk fennikel
  • 3 dl matfløte
  • 3 ss smør
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, skjær fennikelen i to.
  2. Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre.
  3. Del potetene i to hvis de er store.
  4. Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
  5. La potetene dampe seg tørre.
  6. Bruk en potetmoser eller gaffel mos dem grovt.
  7. Rør inn smør og fløte.
  8. Grovhakk fennikelen og vend den inn.
  9. Smak til med salt og pepper.

Lammepølser med hvitløk og persille:

Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.

Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.


Reserva do Passo 2011 ★ ☆

  • Farge:Dyp blårød.
  • Lukt:Preg av svale mørke bær og urter, hint av vanilje.
  • Smak:Ung, fruktig og bløt. Preg av mørke bær, frisk og fast ettersmak.
  • Passer til:Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt:Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang:2011
  • Råstoff:Castelão 60%, Tinta Roriz 35%, Alicante Bouschet 5%
  • Metode:Håndplukkede druer, temperaturkontrollert gjæring ved 24 C,maserasjonstid: 10 dager. Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodn.
  • Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 9,90 g/lSyre: 5,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF