22 februar 2014

Entrecôte med bakt potet, stekte grønnsaker & bearnaise ♫♪


Entrecôte er storfekjøtt som sitter mellom ribbena på dyret.
Ordet kommer fra fransk entre côte, som betyr : «mellom ribbene».
Entrecôte inneholder en god del fett, og smaker derfor mer enn andre typer biffkjøtt.

Her serverer jeg entrecôte med bakte poteter, kryddersmør, sprø grønnsaker og bearnaise.
Perfekt biffmiddag !
Spis & Nyt ♫♪

Du trenger:
  • Bake poteter
  • Entrecôte
  • Rødløk
  • Orange paprika
  • Rød søt paprika
  • Squash
  • Sukkererter
  • Pak Choy
  • Soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Solsikkeolje
  • Smør
  • Kryddersmør
  • Bearnaise *
Bakt potet:
  1. Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
  2. Stekes i stekeovn, 250 ° i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
  3. Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
  4. Server bakt potet med kryddersmør, lag gjerne kryddersmør selv, men jeg har 'jukset' litt og brukt kryddersmør fra Synnøve Finden, den er god (Ikke for å si noe galt om Kiwi Tina, men kryddersmøret er ikke etanes :)
Stekte grønnsaker:
  1. Vask og del opp grønnsakene, så de er klare til steking mens biffen hviler.
  2. Bruk hva du har eller har lyst på. Her har jeg brukt rødløk, små søte orange paprika, rød søt paprika, squash, sukkererter og pak choy. Pay choy tilsatte jeg helt til slutt, da den trenger kort steketid.
  3. Stek grønnsakene i solsikkeolje, som har en nøytral smak og tåler høy varme.
  4. Steketid ca. 6 minutter, tilsett pak choy etter 3 minutter.
  5. Krydre med salt, pepper og tilsett en 'dæsj' soyasaus.
Entrecote:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
  2. Brun entrecote, på sterk varme i en blanding av solsikkeolje og smør, 3-5 minutter på hver side.
  3. Krydre med salt og pepper eller biffkrydder.
  4. La biffen hvile i 10 minutter før servering.
Bearnaisesaus:
Bearnaisesaus finner du oppskrift på her : Bearnaise

Grønnsaker !! Ser de ikke gode ut ??

Steker entrecôte !! Snadder !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF