11 januar 2014

Ytrefilet av storfe med løvpoteter, bacon surret asparges & appelsinsaus


En liten vri på lørdagsbiffen !
Biff kan serveres med mange forskjellige spennende tilbehør !

Her har jeg laget poteter i porsjonsformer, surret bacon rundt aspargesene og servert retten med en nydelig appelsinsaus med syrlige sølvløk !
Spis & Nyt !

LØVPOTETER
  • 400 g poteter
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Vask og skrell potetene.
  2. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm.
  3. Smelt smør i en kjele.
  4. Vend i potetskivene, krydre med salt og pepper.
  5. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer.
  6. Sett så formene i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca. en time, til potetene er møre. 
APPELSINSAUS:
  • 20 stk sølvløk
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss maisenna + litt vann
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Sånn gjør du:
  1. Legg sølvløk i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.
  2. Kok sausen uten lokk i ca. 20 minutter.
  3. Rør ut maisenna i litt vann og rør den inn i sausen.
  4. Rør inn smør og hakket persille rett før servering.
BACONSURRET ASPARGES:

  1. Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
  2. Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr en skive bacon rundt hver bunt.
  3. Legg buntene i en ildfast form, med litt olje i bunnen
  4. og stek dem på 225 grader i 8-10 minutter.

BIFF:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. La biffene hvile i 5-10 minutter.
Poteter 
Appelsinsaus 


Baconsurret Asparges
Montico The Italian Zinfandel di Puglia 2012



  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av tørket frukt.
  • Smak: Bløt og umiddelbar stil, antydning til sødme.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Småvilt og fugl  
  • Land/distrikt: Italia, Puglia, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Primitivo 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsprosess med temperaurkontrollert gjæring i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 7,00 g/l Syre: 5,80 g/l

  •  

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF