17 januar 2014

Thaisalat med reker ☼


Kjempegod "fingermat" !!
Forrett til 4 personer eller kosemat til 2 personer:

Du trenger:
  • 500 g rensede store reker
  • 1 liten rødløk 
  • 1 rød chili 
  • 3 ss basilikum
  • 3 ss sitrongress
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss Thai fiskesaus
  • 1 ts brunt sukker
  • Koriander
  • Hjertesalat



Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene.
  2. Skjær rødløk i tynne skiver, skjær dem opp til ca. 1-2 cm lange og chili i tynne ringer, fjern frøene.
  3. Hakk basilikum og finhakk sitrongress.
  4. Bland sammen løk, chili, basilikum og sitrongress.
  5. Bland Thai fiskesaus med sitronsaft og sukker.
  6. Vend rekene inn i sausen. 
  7. Bland rekene med grønnsakene.
  8. Anrett rekeblandingen på salatblader.
  9. Dryss over korianderblader.

Smaksens fingermat !! Spis & Nyt - HOT & Godt !!

Prà Soave 2012  ☼

  • Farge:Middels dyp strågul.
  • Lukt:Aroma med preg av gult eple, urter og sitrus, hint av mandel.
  • Smak:Ung og umiddelbar, preg av eple, sitrus og litt urter.
  • Passer til:Apertiff   Skalldyr   Fisk  
  • Land/distrikt:Italia, Veneto, Soave
  • Årgang:2012
  • Råstoff:Garganega Bianca 100%
  • Metode:Hånplukkede druer fra egen vinmark. Spontangjæret. 30 % sur lie. Ståltank.
  • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 4,00 g/lSyre: 5,80 g/l



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF