25 januar 2014

BBQ marinert helstekt Indrefilet av svin med ciderbakte grønnsaker, hvitløkspoteter og BBQ-saus ✿ ✿


Indrefilet av svin er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Lag hjemmelaget BBQ-saus, det er fort gjort og den smaker himmelsk !

Sammen med ciderbakte grønnsaker og hvitløkspoteter blir det en nydelig, smakfull rett !!
Spis & Nyt ♫♪ 

Til 4 porsjoner trenger du :
  • 800 g Indrefilet av svin
Barbequesaus:
  • 4 dl god ketchup
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss hvitvinsedikk 
  • 1 ss worchestershire sauce
  • 6 ss brunt sukker
  • 1,5 dl solsikkeolje
Bland alt godt sammen.

Grønnsaker:
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 3 gulrøtter
  • 1 squash
  • ca. 100 g sopp 
  • 1-2 dl cider
  • Olje
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Del grønnsakene i ganske store biter.
  2. Ha grønnsakene i en ildfast form, hell over litt olje, cider, salt og pepper.
  3. Jeg brukte skogsbærcider, men eplecider, pærecider, hvitvin eller 1 dl vann blandet med 1 ts eddik kan også brukes.
  4. Bakes i ovn, først på 150°C sammen med indrefileten.
  5. Når indrefileten er ferdig, skru ovnen på varmluft og sett opp varmen til 180 °C
  6. Stek videre mens kjøttet hviler.
Indrefilet:
  1. Finskjær indrefileten fri for fett og sener.
  2. Krydre indrefileten med salt og pepper, brunes i en varm stekepanne med litt olje.
  3. Legg fileten i en ildfast form. Pensle godt med BBQ saus rundt hele fileten. Resten av sausen kan gjerne varmes opp i en kjele før servering.
  4. Sett i steketermometer og stekes 150°C  til den er på 70°C, tar ca. 25 minutter.
  5. Pakk den inn i folie og la den hvile i minimum 15 minutter.
Hvitløkspoteter:
  • 10 poteter
  • 3 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts maldon salt
  • 1 ts tørket timian
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, skjær dem opp i båter.
  2. Sjalottløk og hvitløk skrelles.
  3. Skjær sjalottløk i båter og grovhakk hvitløk.
  4. Bland alt godt sammen med salt og timian.
  5. Legges i en ildfast form eller langpanne med litt olje i bunn.
  6. Stekes sammen med grønnsakene til de er møre.

Ingredienser til BBQ saus 

Herlige grønnsaker 

Svinefilet

Hvitløkspoteter

Boutinot Cuvée Jean-Paul Syrah 2012 ✿ ✿


  • Farge:Dyp rød.
  • Lukt:Aroma preget av modne mørke bær, streif av urter.
  • Smak:Ung og saftig, preg av mørke bær, streif av urter.
  • Passer til:Storvilt   Svinekjøtt   Storfe  
  • Land/distrikt:Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
  • Årgang:2012
  • Råstoff:Syrah 100%
  • Metode:Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, kort maserasjonstid, modnet i betongtanker før filtrering og tapping.
  • Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 4,70 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring                                                                                          
  • 
    En matbloggers lørdagskveld ✿ ✿ Kjøkkenkos 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF