27 desember 2013

Steinbit orange med grønnsaker & svart tajarinpasta ♫

OBS: Dette innlegget inneholder produktplassering/reklame !

Nydelig rett med pasta, hvit fisk og asiatiske smaker.
Denne spennende svarte tajarinpastaen kommer fra Matbazaren.
Svart tajarinpasta er laget med blekk fra blekksprut og passer ypperlig til fisk og sjømat.

Steinbit er en veldig god matfisk, kjøt­tet er fast med middels grov struktur og kan
langt på vei sammenlignes med skalldyr
Bon Appetit !!
 
Ingredienser:
Til 3 porsjoner:
  • 600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 300 g svart tajarinpasta
  • 1 grønn squash
  • 4 vårløk
  • 12 stk små tomater
  • 2 gulrøtter
  • 3 dl kjøttkraft
  • 2 klementiner
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts maizena
  • Koriander



Fremgangsmåte:
  1. Skjær squash i biter, den nederste delen på vårløken skjæres i tynne ringer, "bladene" på vårløken skjæres opp i litt større biter, gulrøtter og paprika skjæres i strimler.
  2. Ha kjøttkraft, saft og finstrimlet skall av klementinene, sesamolje og soyasaus i en kjele, la det koke opp.
  3. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.
  4. Legg i grønnsakene, unntatt tomatene, la det koke noen minutter.
  5. Hell grønnsaker og saus over i en ildfast form, tilsett tomatene.
  6. Legg fiskefilet i serveringsstykker på grønnsakene.
  7. Bakes i stekeovn, på 180 grader i ca. 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
  8. Pastaen kokes etter anvisning på pakken.
  9. Legg grønnsakene på en tallerken, legg på svart tajarinpasta, hell saus over pastaen og grønnsakene.
  10. Legg steinbit på toppen og dryss over koriander. Spis & Nyt  ♫

Svart tajarinpasta ♫
Pastabånd som er farget sorte med seppia (blekk) fra blekksprut.
Dette er en spennende og annerledes pasta med dyp sort farge, med et hint av sjø smak.
Passer godt til ulike pastaer med sjømat, være seg skjell, fisk eller skalldyr og gir et dramatisk og morsomt utseende. Her er det kun fantasien som setter grenser med hensyn til kombinasjoner.

Svart tajarinpasta kan du bestille her.


Vin til steinbit bør være karakterrik og ha god aroma og friskhet.

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie


Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:

  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt: Aroma med fint preg av sitrus, blomst og grønne urter.
  • Smak: Frisk og sitruspreget, innslag av urter og bladverk, hint av mineraler i ettersmaken.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Apertiff  
  • Land/distrikt: Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Muscadet de Bourgogne 100%
  • Metode: Presset pneumatisk, trad. vinifikasjon,
  • Etter gjæring har vinen ligget på bunnfallet i ca. 8 mnd. uten omstikk.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 6,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres



  • Loirevinen Muscadet lages i området rundt Nantes der elven Loire møter Sèvre og Maine
    noen mil inn fra Atlanterhavet, vest i Frankrike.
    Her ligger også appellasjonene Muscadet Sèvre-et-Maine, Muscadet Coteaux de la Loire og Muscadet Côtes de Grandlieu. Muscadet lages på druen melon de bourgogne, og som navnet
    tilsier kom den til Loire fra Burgund.
    Druen ble importert etter en ødeleggende frost på 1700-tallet og er i dag eneste tillatte drue i muscadet. I utgangspunktet er melon de bourgogne en relativt lett og enkel drue,
    men når den vinifiseres på bunnfallet, såkalt sur-lie, gir det ekstra karakterfast og lagringsdyktig vin. Metoden gir også fylde og kompleksitet.
    I tillegg får gjerne muscadet som har ligget på bunnfallet et lite innslag av kullsyre.
    Vinstokkene er ofte gamle og vokser i et skiferholdig jordsmonn, noe som bidrar til
    konsentrasjon og mineralitet.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF